Ηλεκτρονικό Όργανο (Αρμόνιο δίσκαλο με ποδόπληκτρα)  


Το Ηλεκτρονικό Όργανο, είναι η πιο σύγχρονη εξέλιξη του Εκκλησιαστικού Οργάνου. Έχει συνήθως 2 πληκτρολόγια και ποδόπληκτρα Ηλεκτρονικού Οργάνου 1 ή 1 ½ οκτάβας ή τα πιο μεγάλα μοντέλα διαθέτουν πεταλιέρα 2 ή 2 ½ οκτάβων Εκκλησιαστικού Οργάνου. Σκοπός του είναι να συνδυάσει την κλασική φόρμα και δυνατότητες ενός παραδοσιακού Οργάνου σε ένα σύγχρονο ψηφιακό Όργανο που να διαθέτει έκταση & ηχοχρώματα Hammond Organ, αλλά και ήχους των γνωστότερων πνευστών, πληκτροφόρων, έγχορδων και κρουστών οργάνων. Δικαιωματικά χαρακτηρίζεται ως το Όργανο Ορχήστρα!

Μεταφέρεται εύκολα, αφού «σπάει» σε διάφορα μέρη, και με το μήκος του ενός μέτρου μπορεί να βρει «θέση» σε κάθε σπίτι. Έχει ρυθμούς όλων των χορών για τη συνοδεία μοντέρνων κομματιών και αυτόματα ακομπανιαμέντα, στο κάτω πληκτρολόγιο, για τους ερασιτέχνες μουσικούς.

Ο εκτελεστής έχει την δυνατότητα να παίξει όλα τα κλασικά έργα γραμμένα για Εκκλησιαστικό Όργανο, όλα τα σύγχρονα έργα για Ηλεκτρονικό Όργανο, αλλά και τις άπειρες μεταγραφές γνωστών ορχηστρικών έργων που κυκλοφορούν γι’ αυτό. Με το Ηλεκτρονικό Όργανο, ο μαθητής, παίζει & μαθαίνει το κλασικό ρεπερτόριο του Εκκλησιαστικού Οργάνου, με προσαρμοσμένη τεχνική, όπου απαιτείται, έργα πιανιστικά της ύλης των τάξεων των Ωδείων, όλα τα ορχηστρικά κλασικά έργα που υπάρχουν σε πάμπολλες εκδόσεις βιβλίων για ηλεκτρονικό όργανο και σύγχρονο Ρεπερτόριο, Ελληνικής ή Ξένης Μουσικής, μετεγγραμμένο, επίσης, για το Όργανο αυτό.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Ηλεκτρονικό Όργανο, με το πλούσιο ρεπερτόριο που έχει διδαχθεί, ο μαθητής θα είναι πλέον ένας άρτιος μουσικός.

Φορητό Όργανο (Αρμόνιο Μονόσκαλο) 

Yamaha PSR OR700 (2).jpg

Το Φορητό Αρμόνιο είναι ένας σύγχρονος ηλεκτρονικός διάδοχος των φορητών Οργάνων του 9ου αιώνα, όπως το Positive Organ (τοποθετημένο όργανο) και το Portativ (φορητό όργανο). Είναι το δημοφιλέστερο των οργάνων στη χώρα μας, λόγω της εύκολης μεταφοράς του, του χαμηλού κόστους αγοράς και των ψηφιακών αυτόματων δυνατοτήτων του. Το Φορητό Όργανο είναι ένας θησαυρός για τους ερασιτέχνες μουσικούς που θέλουν να μάθουν εύκολα και γρήγορα να παίζουν γνωστά τραγούδια. Με την χρήση των αυτόματων ακομπανιαμέντων και τον κατάλληλο ρυθμό ακόμη και ο πιο αρχάριος μαθητής μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση μικρής ορχήστρας.

Το μονόσκαλο αρμόνιο χρησιμοποιείται εκτός από ενήλικες ερασιτέχνες μουσικούς και από μικρούς αρχάριους μαθητές της κλασικής μουσικής. Λόγω του χαμηλού κόστους αγοράς και των μικρών του διαστάσεων, οι μαθητές των πληκτροφόρων τάξεων του Ηλεκτρονικού Οργάνου και του Πιάνου, καταφεύγουν σε αυτή τη λύση τα πρώτα χρόνια των σπουδών τους, μέχρι να βεβαιωθούν ότι αρέσκονται της μουσικής και ότι μπορούν πλέον να προχωρήσουν στην αγορά ενός μεγαλύτερου οργάνου.